"Trebuie sa instituim un sistem echitabil in ceea ce inseamna impozitarea proprietatii. Nu poti practic, sa admiti ca iei acelasi impozit si de la un om care are o casa construita inainte de al doilea Razboi Mondial, o casa modesta as putea spune, care genereaza mai multe cheltuieli de intretinere, si acelasi impozit sa-l iei pentru o vila construita in ultima perioada si care ofera alte conditii de locuit", a explicat primarul capitalei.

Acesta considera ca un imobil de lux ar trebui taxat la valoarea sa de piata deoarece, in momentul de fata exista discriminari in ceea ce priveste contribuabilii, municipalitatea cautand deja soluții pentru adoptarea sistemului diferentiat de impozitare. "Categoric, cei care isi permit sa-si construiasca locuinte luxoase trebuie sa constientizeze ca trebuie sa plateasca taxe si impozite aferente acelor construcții.

Pentru ceilalti, impozitele si taxele locale trebuie sa fie unele mai reduse, suportabile", a mai spus Videanu. Nici proprietarii de masini scumpe nu au fost iertati de primar, municipalitatea majorand recent valoarea impozitelor pe masini, care este de 23 de ori mai mare fata de anul trecut.