Productiile romanesti sunt tot mai prezente in festivalurile de film din strainatate. La Festivalul Filmului Est European de la Cottbus regizorul Radu Muntean a luat premiul special pentru filmul sau "Hartia va fi albastra".

Alti trei actori romani care au jucat in filmul lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost?" au primit premiul special pentru o "contributie artistica remarcabila".

La sectiunea scurtmetraje marele premiu a revenit tot unui film romanesc. De data aceasta a luat premiul I productia lui Radu Jude, "Lampa cu caciula".
Premiul "Cottbus Discovery Award" i-a revenit tot unui roman, scenaristul Razvan Radulescu.

Festivalul de la Cottbus, ajuns la editia a 16-a, reprezinta cel mai longeviv eveniment de acest fel dedicat filmului est-european. Anul acesta, 23 de tari au participat la Festivalul Filmului Est European de la Cottbus, cu peste o suta de filme.

Valoarea premiilor a ajuns la suma de 56.500 de euro.
Juriul care a acordat aceste premii a fost format din Oana Pellea, regizorul Didi Danquart (Germania), directorul de festival Sitora Alieva (Rusia), actrita Vessela Kasakova (Bulgaria) si producatorul Boris T. Mati (Croatia).

Potrivit organizatorilor, anul acesta festivalul a avut peste 16.000 de spectatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.