"PROMS of Delight", cel mai iubit fesival muzical din lume, se va organiza, in premiera si in Romania. O astfel de manifestare, dar nu la asemenea grad, atunci fiind vorba doar despre muzica simfonica, a avut loc anul trecut, la Teatrul National. De data aceasta, evenimentul gazduit de Ateneul Roman va include muzica de jazz, pop si parte simfonica. Concertul este realizat pe structura BBC Proms si reuseste sa adune in sali si in aer liber zeci de mii de oameni, fiind difuzat live de BBC si pe ecrane gigant in parcurile marilor orase din Marea Britanie.

Spectacolul live, cu 100 de persoane pe scena, va fi sustinut de Bucharest Symphonic Pops (BSP), orchestra unica in Romania, dirijata de maestrii Iosif Ion Prunner si Ionel Tudor. Cu o durata de peste doua ore, concertul beneficiaza de mari nume ale scenei romanesti: Irina Iordachescu, Nico, Pan Dana, Nicolae Licaret, Vlad Mirita, Adrian Enache si Matei Bucur Mihaiescu. Repertoriul cuprinde simfonii, parti concertante, uverturi, piese solistice, suite simfonice de jazz, dar si colinde, valsuri, polci, muzica de film, muzica pop si piese de Craciun, interpretate dupa partiturile originale. In strainatate, la Londra, spre exemplu, mii de oameni stau in parcuri pentru a asculta acest concert.

Organizat de catre Asociatia Culturala Elite Art Club UNESCO pe 9 decembrie, "Proms of Delight" are scopuri caritabile, o parte din fondurile obtinute fiind donate Fundatiei "Copii Sanatosi", iar o alta fiind folosita de Elite Art Club UNESCO pentru dezvoltarea proiectului "Pictori de azi la Balcic". "Fundatia 'Copii Sanatosi>> s-a alaturat acestui eveniment din mai multe motive: pentru ca este primul concert cu carater caritabil si pentru ca atinge scopurile Fundatiei, si anume reducerea cazurilor copiilor cu malformatii congenitale, o problema pe care toata lumea o ignora. Sunt convinsa ca va fi un concert absolut spectaculos", a spus Ioana Popescu Tariceanu, presedinta Fundatiei "Copii Sanatosi".

Si Primaria Sectorului 1 s-a implicat in acest proiect, iar la vara, intr-unul dintre parcurile nou amenajate, vor difuza acest concert. Dar pana la vara, "PROMS of delight" va putea fi vizionat de catre telespectatori pe 24 decembrie, la ora pranzului, pe TVR1. Estimativ, bugetul concertului este 40-50 de mii de euro, banii provenind de la sponsori, iar biletul de intrare va fi de 150 de euro, dati sub forma de donatie. Cei prezenti vor primi si bonusuri: o expozitie de pictura in rotonda Ateneului dar si un cocktail.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.