Pana pe 26 noiembrie, la Opera Nationala Bucuresti puteti vizita expozitia de sculptura "Aspettando il Natale fra Arte e Sorrisi", care cuprinde opere de arta realizate de un grup de artisti din Santa Christina, regiunea Val Gardena, Italia.

Initiata in urma schimburilor culturale italo-romane, expozitia prezinta opere de arta sculptate manual in lemn de artizani locali pastratori ai acestei traditii din regiunea italiana.

Traditia locala indeamna ca in perioada premergatoare Craiunului artistii consacrati sa realizeze scena Nasterii Domnului folosindu-se de modalitatile proprii de exprimare. Indemnul a fost urmat de artizanii locali din Val Gardena care au realizat o lucrare de dimensiuni remarcabile, care contine grupul statuar cu figurile reprezenatative ale scenei Nasterii Domnului. Alaturi de acest grup sunt expuse sculpturi realizate de Thomas Comploj care intregeste atmosfera sacra a Nasterii Domnului cu figuri reprezentative ale vietii monahale italiene si alte sculpturi de diferite dimensiuni din acelasi grup tematic.

"Inscrisa intr-un ciclul amplu de evenimente culturale, expozitia de sculptura este cea de-a doua editie organizata in Romania de catre asociatia "Operazione Sorriso". Artizanii locali din Val Gardena au subscris scopurilor nobile ale organizatiei umanitare oferind, si pe aceasta cale, o mana de ajutor copiilor care fac parte din programul umanitar initiat de asociatie", a declarat domnul Roberto Falletti, presedintele asociatiei "Operazione Sorriso". Evenimentul a fost organizata de catre Asociatia "Operazione Sorriso" sub inaltul patronaj al Ambasadei Italiei in Romania si al Asociatiei Italienilor din Romania RO.AS.IT, precum si in colaborare cu UNESCO.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.