Clujenii si bucurestenii au alternativa la reluarile de la televizor si reluarile de idei din scenariile filmelor americane de actualitate. Parfumul "exotic" al productiilor britanice si poloneze se va simti zilele urmatoare in salile de cinema. Peliculele proiectate in cadrul editiei 2006 a Festivalului Filmului Britanic la Bucuresti ruleaza pana pe 17 noiembrie si la Cluj. Festivalul Filmului Britanic la Cluj aduce la Cinema Arta-Eurimages si la Casa Tranzit filme de lung si scurtmetraj, documentare, productii ale ultimilor doi ani, precum si animatii premiate in Marea Britanie, la British Animation Awards.

Festivalul s-a deschis cu filmul biografic "The Queen". Programul include si productia "Tsotsi", pentru care Gavin Hood a obtinut Oscarul pentru cel mai bun film strain, in 2006. Drama este realizata dupa cartea scriitorului si scenarist Athol Fugard. Un alt film prezent la festival este "The Road to Guantanamo" care a primit Ursul de Argint la Berlin pentru regia lui Michael Winterbottom.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.