Pana pe 18 noiembrie, cinematografia din Estul Europei se va afla la Cottbus, cu ocazia celei de-a 16-a editii a celui mai cunoscut festival de film axat pe productia cinematografica din aceasta zona a Europei. La editia care a inceput ieri, publicul va putea urmari peste 100 de filme din 23 de tari, 10 dintre ele concurand in "competitia principala". Pentru acest an, organizatorii germani au pus la bataie premii in valoare de 56.500 de euro.

Cu cateva luni inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, festivalul de la Cottbus prezinta un Focus axat pe filmele produse in cele doua tari in perioada 1994-2006.

Mai mult, atat Romania, cat si Bulgaria participa in "competitie" cu cate doua filme. La aceasta sectiune, Romania este reprezentata de filmele "A fost sau n-a fost?" in regia lui Corneliu Porumboiu si "Hartia va fi albastra" in regia lui Radu Muntean. in competitia scurtmetrajelor, tara noastra este reprezentata de "Lampa cu caciula" in regia lui Radu Jude.

Pe langa aceste pelicule, publicul german va putea urmari, sub genericul "Noul cinema din Romania", nu mai putin de 13 filme. Printre ele se numara: "Marfa si banii" (Cristi Puiu), "Terminus Paradis" (Lucian Pintilie), "Italiencele" (Napoleon Helmis), "Eminescu vs Eminem" (Florin Piersic Jr), "Legaturi bolnavicioase" (Tudor Giurgiu) sau "Marilena de la P7" (Crisitan Nemescu).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.