In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri la ArCuB a fost anuntata deschiderea unei noi institutii de cultura in Bucuresti, Teatrul Tineretului Metropolis, in locul fostului Teatru Mundi
Cu acelasi prilej a fost anuntata si prezenta in Bucuresti a regizorului David Esrig, cu spectacolul "Asteptandu-l pe Godot" al lui Samuel Beckett, montat la Athanor Theater in Germania, care va fi reprezentat la teatrul nou-infiintat. Evenimentul "David Esrig si avangarda in teatru" este organizat de UNATC Bucuresti si Teatrul Tineretului Metropolis, in colaborare cu ArCuB si face parte din proiectul de cercetare Teatrul romanesc si integrarea europeana: Valori comune, creatii si personalitati universale. Davis Esrig si avangarda in teatru, coordonat de Ludmila Patlanjoglu.

Directorul noului teatru, actorul George Ivascu, isi propune prin acest proiect sa construiasca un teatru al tinerilor in care 60% din personalul artistic sa nu depaseasca varsta de 35 de ani. La conferinta de presa la care au participat, pe langa George Ivascu, regizorul David Esrig, presedinta AICT, sectia romana, Ludmila Patlanjoglu, Romeo Pop, presedintele Comisiei pentru Cultura din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si, din partea UNATC Bucuresti, lectorii Nicolae Mandea si Carmen Stanciu, a fost prezentat programul perioadei imediat urmatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.