De ce au extraterestrii urechile mari si ascutite? Ce este permis sa faca un vampir si ce nu? Care sint regulile pe care trebuie sa le urmeze zinele? Pentru cinci zile, societatea SF s-a intilnit sa dezbata aspectele controversate ale acestui domeniu.
Realitati alternative si fantezie. 4.500 de oameni din 30 de tari: scriitori, artisti, fani, oameni de stiinta. Invitati speciali: David Southwood, directorul stiintific al Agentiei Spatiale Europene, astronomul Karl Atkinson si Alan Lee, artistul din spatele imageriei "Stapinul inelelor". Toate acestea au avut loc la Conventia anuala a societatii de Science Fiction, Worldcon 2005, de la Glasgow. Fanii despart conventiile SF de alte conferinte tematice: adolescenti cu parul lung si haine negre, japonezi in kimonouri multicolore, costume Star Trek si urechi false tip Spock. In ciuda acestor manifestari, evenimentul urmareste, in fiecare an, deconstructia fanteziei si dezbaterile asupra controverselor etice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.