In apropierea Scolii Generale nr. 28 - Mihai Eminescu din plin centrul municipiului Galati peretii blocurilor sunt plini de mesaje infioratoare trasate cu litere de-o schioapa : Jos rasele inferioare! si Jos tiganii si evreii manelisti!’’ Acestea sunt insotite de zvastici si nu par a fi doar opera unor pusti teribilisti. Politia galateana a demarat cercetari pentru a afla autorii.
Recent, majoritatea panourilor publicitare din acelasi municipiu erau impanzite de afise ale Organizatiei ’’Noua Dreapta’’ ornate la fel cu zvastici si care contineau mesaje similare cu cele de pe blocurile amintite. Comandamentul Judetean de Jandarmi a elaborat un document potrivit caruia in oras activeaza, la ora actuala, noua grupuri organizate care comit infractiuni, tulburand linistea si ordinea publica.

Jandarmii, dupa cum ne-a declarat seful lor, colonelul Vasile Harabagiu, au intocmit si portretul-robot al componentilor unei gasti de cartier cu convingeri naziste.
Potrivit studiului, gastile de cartier au un lider pe care il respecta si care, de regula, s-a impus prin forta si sunt formate din tineri care locuiesc cam in aceeasi zona, bloc sau strada.
Acesti tineri sunt inadaptati din punct de vedere social, provin fie din familii dezorganizate, fie din familii bine situate social, care insa i-au scapat din mana.

Toti sunt imbracati la fel, unii poarta tatuaje care atrag atentia sau cercei in urechi sau alte locuri.
Sunt violenti, se comporta ca niste baieti duri, in special atunci cand sunt in gasca, sunt scandalagii si isi fac veacul in preajma scolilor, a cluburilor cafe-internet, a pietelor sau a barurilor rau-famate din cartiere.
Fac rost de bani hartuindu-i pe copii si furandu-le banii de pachet, talharind femeile, in special de lantisoare, portofele si telefoane mobile sau furand pur si simplu din magazine, din buzunare, din autoturisme, cam tot ce le cade in mana. In cele noua gasti sunt inregimentati, conform studiului, 37 de tineri.

In Micro 20, in zona blocului E 4, exista o gasca de cartier care se ocupa in special de spargerile de autoturisme. In Micro 17 actioneaza gasca fratilor Iacoblev, care isi fac veacul in perimetrul si in imprejurimile pietei din cartier.
In Micro 18 este cunoscuta gasca lui Gogu, care a provocat de nenumarate ori scandal public si a fost sanctionata in repetate randuri atat de jandarmi, cat si de politisti.

In Micro 40 este monitorizat grupul de cartier condus de Gicu Balauta, care se ocupa in special de furturi.
De altfel, atat liderului gastii, cat si altor doi membri, Marius Olteanu si Tiberiu Ciupitu, li s-au intocmit dosare penale care au ajuns deja pe rolul instantei.
In Micro 39 actioneaza gasca lui Renato, nu a celebrului sef al lumii interlope din Vadu Ungurului, ci tizul sau mai tanar, care isi face veacul in preajma liceelor din zona, ai carei membri au fost sanctionati contraventional de mai multe ori pentru tulburarea ordinii publice.
In cartierul Filesti jandarmii galateni au identificat o gasca destul de numeroasa, care se ocupa cu furturile de fier vechi.

Trei dintre membrii acestui grup au fost dati pe mana Parchetului. In centrul orasului isi face veacul gasca fratilor Sefer, care isi desfasoara activitatea in Piata Centrala cu predilectie. Alte trei gasti de cartier actioneaza in zona Liceului de Marina, a Liceului ’’Sfanta Maria’’ si a Liceului CFR.
Despre membrii acestor grupuri, jandarmii au informatii ca ar putea fi consumatori de droguri usoare si isi procura banii santajand elevii acestor licee, ba chiar incearca racolarea tinerelor in vederea practicarii prostitutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.