In santierul care se desfasoara la Spaitalul Coltea, s-a produs o sincopa, rezolvata in ultima instanta, dar cu pierdere de timp. Se spune ca, din considerente obiective, desfiintarea corpului E a fost amanata de catre conducerea spitalului, depasindu-se termenul de valabilitatea a autorizatiei emise in 2003.

Prin urmare aceeasi administratie a unitatii s-a adresat acum, Primariei Sectorului 3, pentru reinnoirea autorizatiei care a si fost emisa in conditiile precedentei, cu reconfirmarea de catre Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a Municipiului Bucuresti, a faptului ca imobilul (Corpul Policlinica) nu este listat ca monument.

Va reamintim ca operatiunea urbanistica din incinta ansamblului spitalicesc Coltea are ca scop punerea in opera a proiectului de reabilitare complexa a uneia dintre cele mai vechi, prestigioase si valoroase unitati de sanatate publica din Bucuresti. Proiectul - elaborat la comanda Ministerului Sanatatii si Familiei, prin Directia de Sanatatea a Municipiului Bucuresti - beneficiaza de sustinerea bugetara a Guvernului, precum si de o importanta finantare externa, fiind conceput de catre SC Proiect Bucuresti SA, inca din anul 2002.

Pentru a putea demara lucrarile, Primaria Municipiului Bucuresti a eliberat Autorizatia de desfiintare nr. 84/16.08.2003 si Autorizatiile de Construire nr. 7/04.03.2003 si nr. 15/01.03.2006. Este prevazuta desfiintarea corpului E din ansamblul Policlinica, pentru realizarea, pe terenul ramas liber, a unui nou corp, cu functie similara, respectiv consolidarea si refacerea celorlalte opt corpuri de cladire din incinta.

Reabilitarea Spitalului Coltea va contribui la imaginea civilizata, urbana a centrului Capitalei si la functionarea acestui ansamblu spitalicesc in conditii moderne si civilizate, la standardele europene la care aspiram cu totii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.