Aproape ca nici nu ne mai putem inchipui viata de zi cu zi fara telefon mobil, televizor sau calculator. Indispensabile, dar nocive, ne avertizeaza fizicianul Ancu Dinca, directorul Institutului de Studii si Cercetari Biosinergetice, Bucuresti.

Potrivit acestuia, "telefonul mobil, monitorul calculatorului, cuptorul cu microunde sau antenele amplasate pe bloc sunt generatoare de campuri nocive, care produc modificari la nivelul chimiei sangelui, scad imunitatea naturala, afecteaza capacitatea de concentrare si genereaza o seama de boli: cataracta, cancerul, accidentele vasculare cerebrale, infarctul etc.

Steril la 17 ani din cauza computerului

Cu radiatiile nu-i de glumit, chiar daca fizicianul a crezut initial ca este vorba de o gluma cand la cabinet a venit pentru consultatie un tanar de 17 ani diagnosticat cu impotenta. In urma discutiilor cu familia acestuia, a aflat ca adolescentul petrecea 10-12 ore in fata computerului, dormind si cu telefonul mobil sub perna. In cazul tanarului, activitatea spermatozoizilor a fost redusa cu 43 la suta.

Pe de alta parte, organismul unei persoane care poarta telefonul mobil la gat se comporta ca si cum acea persoana ar sta afara, in ger, incaltata numai cu bocancii, explica Ancu Dinca, mentionand ca telefonul se comporta ca un "vampir energetic", ce fura energia si scade capacitatea de aparare a organismului. Acesta spune ca, la copii, frecventa de absorbtie a radiatiilor este de 3,3 ori mai mare decat la adulti, astfel explicandu-se si cazurile de cancer sau leucemie la copii de un an. La adulti si varstnici, radiatiile induc osteoporoza, glaucomul, cataracta si suferintele reumatismale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.