Pretul cu care Romsilva va comercializa brazii pentru sarbatorile de iarna este cu doi lei mai mare comparativ cu anul trecut, astfel incat pretul mediu al unui brad cumparat direct de la Romsilva va fi de 18 lei, a declarat, luni, pentru NewsIn, directorul comercial al RNP, Cristian Apostol.

"Romsilva se adreseaza cu precadere cumparatorilor particulari, pentru care vanzarea brazilor are loc la sediul fiecarui Ocol Silvic, la un pret mediu de 18 lei", a declarat, pentru NewsIn, Cristian Apostol.

De asemenea, a precizat Apostol, in maxim doua saptamani, Romsilva va organiza licitatii pentru firmele care doresc sa achizitioneze brazi. Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va comercializa pentru perioada sarbatorilor de iarna, circa 160.000 de brazi, o cantitate similara fiind vanduta si anul trecut. Pretul brazilor vanduti de Romsilva este mai mic comparativ cu pretul pietei, deoarece in acest caz, intervin costuri suplimentare de transport.

"Anul trecut ne-am temut ca brazii sunt insuficienti comparativ cu cererea de pe piata, dar nu s-a intamplat asa, chiar am ramas cu marfa nevanduta", a spus Apostol. In perioada sarbatorilor de iarna, necesarul de brazi este de 450.000, din care 160.000 sunt asigurati de Romsilva. Diferenta este asigurata fie din marfa comercializata de particulari, fie din importuri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.