Pentru ca spatiile teatrale in care tinerii pot sa-si demonstreze creativitatea sunt foarte putine, iata ca exista un nou teatru care vine cu o oferta pentru tineri si cu tineri, seniorii nefiind uitati, bineinteles. Se va numi Teatrul Tineretului Metropolis si il are la conducere pe actorul George Ivascu. "Acest teatru era necesar in peisaj pentru ca tinerii nu prea au locuri unde sa-si manifeste creativitatea. Noi vom avea mai multe evenimente: spectacole de teatru, expozitii, one man show-uri, un spatiu in care oamenii vor putea bea cafea si asculta teatru radiofonic, toate acestea sub auspiciilor seniorilor", ne-a declarat George Ivascu.

Unul dintre acesti seniori este regizorul David Esrig, protagonistul primului proiect al Teatrului Metropolis. Spectacolul sau este realizat in Germania, iar la work-shop-ul pe care-l va sustine s-au inscris 150 de tineri. "Al doilea proiect este "Agamemnon", in regia lui Radu Alexandru Nica, din distributie facand parte actori tineri - Ada Navrot, Bogdan Dumitrescu, Antoaneta Cojocaru. Cea de-a treia premiera este un proiect al regizorului Mihai Manutiu - "Trilogia raului", cu Mariana Mihut, Mircea Albulescu, Claudiu Bleont.

Iar un debut in dramaturgia romaneasca va fi un text scris de Carmen Vioreanu", ne-a spus Ivascu. Actorul nu va juca in Teatrul Metropolitan, aceasta fiind o conditie impusa de el. "Am refuzat sa joc. Aici voi fi doar manager, voi incerca sa fac rost de bani pentru teatru. Voi juca in continuare la Teatrul National, cu toate ca nu mai am atata timp ca actor, si la Teatrul de Comedie", a mai spus directorul.

Acest teatru este finantat in totalitate de Primaria Capitalei, existand totodata mai multe parteneriate. Spatiul este inca in constructie, foaierele nefiind gata, acest lucru urmand a avea loc la inceputul anului. Dar sala multifunctionala exista si este singurul teatru cu sunet circular, asa cum exista la cinematografele din Mall-uri. Iar locatia va fi pe strada Eminescu, acolo unde era Teatrul Mundi.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.