Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti are un nou director. Muzicolog si compozitor, Laura Manolache a primit ordinul de numire in functie pe 9 noiembrie.

A doua zi de la investire, a declarat pentru Adevarul ca doreste sa faca din Muzeul "George Enescu" o institutie vizibila.

Laura Manolache a castigat cu nota 4,50, dintr-un maximum de 5 puncte, concursul organizat de Ministerul Culturii si Cultelor pentru ocuparea functiei ramase vacante dupa destituirea pianistei Ilinca Dumitrescu.

Patru expozitii pe an

Proiectul de management elaborat pentru o perioada de trei ani cuprinde, intre altele, trei grupe de activitati carora li se acorda atentie sporita. "Pe de o parte sunt activitatile expozitionale. Intentionam aici reamenajarea expozitiei permanente, din spatiul situat in partea dreapta a Palatului Cantacuzino si in casa din spate - Casa Memoriala George Enescu - precum si organizarea a cate patru expozitii temporare pe an.

Pentru 2007 avem prevazute, in februarie, Theodor Rogalski (in ciclul Laureati ai Premiului National de Compozitie), in mai, Evolutia scriiturii enesciene - o fascinanta calatorie in cautarea perfectiunii, in septembrie, George Enescu in constelatia personalitatilor muzicale europene (in contextul Festivalului International George Enescu) si in noiembrie, Evenimente si figuri de muzicieni in fotografiile artistului Vasile Blendea.

Cea de-a doua grupa de activitati este legata de concerte, ordonate pe patru principale serii lunare consacrate promovarii creatiei enesciene (Integrala opusurilor camerale), muzicii romanesti (Dialogul generatiilor), afirmarii tinerilor (Tinerii si marea muzica) si educarii lor (un ciclu de initiere muzicala), la care se adauga, cu caracter ocazional, alte medalioane de compozitori si interpreti romani si straini, alte concerte si recitaluri", spune Laura Manolache.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.