In perioada 17-23 noiembrie, cinematografia argentiniana se muta la Bucuresti

In perioada 17-23 noiembrie, cinematografia argentiniana se muta la Bucuresti, la Sala Union, cu ocazia "Zilelor Filmului Argentinian", un eveniment organizat de Institutul Cervantes, in colaborare cu Arhiva Nationala de Filme, cu sprijinul Ambasadei Republicii Argentina la Bucuresti. Potrivit organizatorilor, filmele vor fi proiectate in versiune originala in limba spaniola, cu subtitluri in limba romana, la Sala Union, pretul biletelor fiind de 5 RON.
Cinefilii isi vor putea achizitiona bilete cu 30 de minute inainte de fiecare spectacol, accesul in sala urmand a fi in functie de numarul locurilor disponibile.

Film de Oscar in deschidere

Evenimentul va fi inaugurat pe 17 noiembrie, de la ora 11.00, cu o conferinta de presa sustinuta de criticul Pedro Ernesto Sorrentino.

Seara, de la ora 19.00, va avea loc Gala de deschidere a "Zilelor Filmului Argentinian", cu proiectia filmului "El Hijo de la Novia", in regia lui Juan Jose Campanella, nominalizat in 2001 la categoria "cel mai bun film strain" a Premiilor Oscar. Filmul prezinta povestea lui Rafael Belvedere, un barbat care nu este multumit cu viata pe care o duce. El este divortat de multa vreme, nu mai are prieteni si nici nu vrea o relatie serioasa cu actuala sa prietena.

Cu toate ca el nu vrea decat sa fie lasat in pace, cateva evenimente neasteptate ii vor da sansa sa-si schimbe viata. Proiectia filmului "El Hijo de la Novia" va fi precedata de interventii ale lui Adrian Guillermo Mirson - ambasadorul Argentinei la Bucuresti, Juaquin Garrigos - directorul Institutului Cervantes din Bucuresti si Pedro Ernesto Sorrentino - critic de film.

De la Carlos Sorin la Adrian Caetano

In celelalte zile ale festivalului, publicul bucurestean va putea urmari o serie de filme premiate la festivalurile internationale de prima mana.

Printre ele putem aminti: "El abrazo partido", regia Daniel Burman (Ursul de Argint la Berlin si premiul Juriului/ 2004), "Bombon, el perro", regia Carlos Sorin (premiul criticii la San Sebastian/ 2004), "Conversaciones con Mama", regia Santiago Carlos Oves (premiat la Montreal, Los Angeles si Biaritz/ 2005) sau "Nueve reinas" - regia Fabian Bielinsky.

In plus, programul "Zilelor Filmului Argentinian" mai cuprinde si proiectia unei selectii de 10 scurtmetraje, intitulata "Historias Breves" (1995), care a avut un rol decisiv in promovarea noului val de regizori argentinieni, precum Carlos Sorin, Daniel Burman, Adrian Caetano sau Lucrecia Martel.
Selectia este formata din scurtmetrajele: "La simple razon" (regia Tristan Gicovate), "Los olvidados" (regia Bruno Stagnaro), "Nino envueltos" (Daniel Burman), "La ausencia" (Pablo Ramos), "Ojos de fuego" (Jorge Gaggero), "Cuesta abajo" (Adrian Caetano), "Noches aticas" (Sandra Gugliotta), "Donde y como..." (Andres Tambornino) si "Rey muerto" (regia Lucrecia Martel).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.