Pentru ca plantelor de interior sa le mearga bine in aceasta iarna, e bine sa le oferiti conditii de mediu cat mai apropiate de mediul lor de origine. Asa incat, chiar daca nu veti reusi 100% sa indepliniti aceste cerinte, e bine sa cunoasteti necesitatile si preferintele fiecareia dintre plantele dumneavoastra pentru a putea lua masurile adecvate. Lumina si apa sunt de departe cele mai importante cerinte pentru ca plantele sa fie sanatoase, insa temperatura si umiditatea, de asemenea, le afecteaza drastic.

Lumina

Este un factor extrem de important in cresterea plantelor. Ca o regula generala, cele mai multe plante la ghiveci se dezvolta bine la lumina, dar nu la soare direct. Insa conditiile de lumina sub care plantele se dezvolta bine variaza in functie de specie. si cum cantitatea de lumina dintr-o casa variaza de la o incapere la alta, in functie de numarul de ferestre din fiecare camera si de orientarea acestora, e necesara identificarea cerintelor de lumina pentru fiecare planta in parte si gasirea celui mai potrivit loc din acest punct de vedere. Lipsa de lumina poate fi suplinita printrun aport de lumina artificiala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.