Camerele conjugale din puscarie aduc o alta premiera in Romania

In camerele conjugale din puscarii, detinutii beneficiaza de 48 de ore de intimitate, iar partidele lor amoroase vor aduce pe lume o noua categorie de bebelusi in Romania. Si asta pentru ca masurile contraceptive nu sunt obligatorii, cu toate ca detinutii vor avea la dispozitie prezervative si alte mijloace de protejare. Copiii conceputi dupa gratii ar putea creste in detentie, in conditii speciale, alaturi de mamele lor. Conducerea penitenciarului de maxima siguranta Drobeta-Turnu Severin se gandeste serios la acest lucru.

La noua luni dupa darea in folosinta a tuturor camerelor conjugale din penitenciare, populatia Romaniei va inregistra o crestere insemnata fata de perioada precedenta prin aparitia valului de prunci conceputi dupa gratii. In noua lege se precizeaza clar ca administratia penitenciarului trebuie sa ia masuri ca persoana condamnata sa isi poata ingriji copilul pana la varsta de un an de zile. Daca instanta de judecata nu-i aproba mamicii respective o intrerupere de pedeapsa, conducerile penitenciarelor vor fi nevoite sa amenajeze conditii speciale pentru cresterea unui bebelus. In Romania, doar la Penitenciarul Jilava exista o maternitate si, odata cu infiintarea camerelor conjugale, este greu de crezut ca aici se vor gasi suficiente locuri pentru toate mamicile incarcerate.

Seful Penitenciarului de Maxima Siguranta Drobeta-Turnu Severin, Constantin Bala, ne-a spus ca in camera conjugala din inchisoare vor exista prezervative si alte mijloace contraceptive, insa legea nu-i permite sa-i oblige pe partenerii respectivi sa le si foloseasca. "Exista posibilitatea reala ca multe detinute sa ramana insarcinate. Cred ca vom fi nevoiti sa amenajam in penitenciar conditii in care mama-detinut sa-si poata creste copilul pana la un an de zile daca instanta de judecata nu-i aproba intrerupere de pedeapsa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.