Un misterios grup de investitori straini vor sa investeasca mai multe zeci de milioane de euro in Platoul Padis.

Turistii romani si straini vor putea in scurt timp sa mearga spre Platoul carstic Padis, din Muntii Apuseni, fara sa-si rupa masinile pe drumurile care patrund spre inima frumoasei zone.

Consiliul Judetean Bihor face acum credite pentru reabilitarea unor drumuri judetene, inclusiv pe ruta Pietroasa - Padis, pentru constructia unei strazi cu doua benzi, care va costa 7,5 milioane de euro.

"Reabilitarea acestor drumuri face parte dintr-un proiect mai vechi, care insa, din diferite motive, nu s-a pus in practica. Acum, a devenit obiectivul numarul unu pe plan regional", a declarat Stefan Seremi, vicepresedinte al CJ Bihor.

Zona turistica Padis este celebra prin varietatea de atractii cum sint pesterile, ghetarii, izbucuri si chei. Platoul este marginit de abrupturi, intre care se gasesc chei adinci si chiar canioane.

Iarna, aici este zapada in abundenta, perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna. La aceasta ora, stratul de zapada depaseste deja 30 de centimetri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.