Desi mare, investitia s-ar dovedi rapid rentabila, avand in vedere ca in acest moment municipalitatea plateste pentru energia electrica a acestor utilitati.

"Cantitatea de deseuri este in crestere"

Conform declaratiilor lui Silvian Ionescu, cantitatea de deseuri produsa de bucuresteni este mult sub media Uniunii Europene. Dar, precizeaza el, sunt constatate tendinte de crestere in acest domeniu. Iar cum deseurile anuale produse de locuitorii Capitalei insumeaza 700.000 de tone, iar in jurul Bucurestiului sunt sase gropi de gunoi pentru care nu exista nicio solutie, Silvian Ionescu propune incinerarea deseurilor.

"Sunt sase gropi de gunoi pe langa Bucuresti pentru care se tot incearca renaturarea, dar aceasta nu este o solutie, pentru ca plasticul, spre exemplu, ramane acolo cateva sute de ani. Reciclarea este foarte buna, fara discutie, dar in urma lor raman 40-50% de materiale nefolosibile. Acestea pot fi folosite cu succes, prin incinerare, la producerea biomasei, biogazului sau a energiei electrice. stiu ca primarul general Adriean Videanu a avut o serie de discutii pe aceasta tema si instalarea unor linii de incinerare cu plasma, extrem de moderne, este una dintre solutiile pentru deseuri" spune Ionescu.