Datorita proiectelor rezidentiale noi, pretul unui metru patrat de teren din Capitala a crescut in medie cu 20-30% in prima jumatate a anului 2006.

In primele sase luni ale anului 2006, pretul terenului din Bucuresti a crescut in medie cu 20-30%, pe cind pretul apartamentelor vechi a inregistrat o crestere mai mica, de aproximativ 10-15%. Chiar daca specialistii spun ca piata terenurilor nu mai este predominant speculativa, nivelul preturilor la teren a crescut in unele zone chiar cu 50%. "In 2006, piata terenurilor pare sa se fi maturizat. Preturile au inceput sa devina imaginea cererii si a ofertei, spre deosebire de alti ani, in care erau stabilite in functie de factori aleatorii sau de informatii inexacte detinute de proprietari", se arata in cel mai recent studiu de piata al Colliers.

Se cauta sudul si estul

Chiar daca media de crestere a pretului terenurilor este de 20-30%, dinamica preturilor a variat semnificativ de la o zona la alta. In unele zone, costul terenului s-a dublat, pe cind la cele care aveau deja un nivel ridicat, valoarea unui metru patrat a ramas constanta sau a crescut foarte putin. De asemenea, se poate observa un interes din ce in ce mai mare din partea investitorilor pentru zonele de est si de sud, acolo unde pretul terenurilor era la inceputul anului mult mai mic decit cel din nord sau din vest. Aceste zone au inregistrat cea mai mare crestere la pretul terenurilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.