Comitetul de Initiativa Bolyai (CIB) a somat Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (UBB) sa monteze placute bilingve in incinta institutiei, in caz contrar, CIB le va amplasa pe cheltuiala proprie.

Vicepresedintele CIB se bazeaza in demersul sau pe hotararea Senatului UBB din mai 2005, care stabilea montarea de placute in limbile in care exista linii de studiu maghiara si germana in termen de patru luni, deci pana in august 2005. Pe de alta parte, rectorul UBB, Nicolae Bocsan, spune ca amplasarea placutelor de catre CIB ar fi o actiune ilegala, deoarece este nevoie de acordul UBB. "Hotararea Senatului care a fost invocata nu s-a referit strict la placute, ci la simbolistica multiculturalitatii, ce include si busturi ale unor personalitati maghiare si denumirea unor sali de curs dupa personalitati maghiare", a precizat rectorul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.