Tinerii casatoriti si persoanele defavorizate care vor sa construiasca o locuinta noua, finantata prin credit ipotecar, ar putea primi, in 2007, o subventie de la bugetul de stat de maxim 7.776 de euro, fara TVA, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor. Programul national privind sprijinirea construirii de de locuinte proprietate personala, aprobat de Guvern in iunie 2006, prevede acordarea unei subventii de la bugetul de stat, in valoare de 20% din pretul pe metru patrat din suprafata construita a locuintei, in limita prevederilor bugetare anuale si in limita a maximum 81 de metri patrati din aria desfasurata construita.

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, subventia va fi acordata, in 2007, pentru o valoare maxima a costurilor de constructie de 480 de euro pe metru patrat, fara TVA, pentru locuintele din imobile cu structura formata din parter si cel mult un etaj. In cazul locuintelor din imobile situate in cladiri care au mai mult de un nivel, proiectul prevede acordarea de subventii luand in calcul un cost de constructie de cel mult 400 de euro pe metru patrat, fara TVA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.