Astazi (de la ora 18.30) si maine (de la ora 21.00), la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, Festivalul National de Teatru prezinta publicului bucurestean spectacolul "Ivanov", de A.P. Cehov, in regia lui Ascher Tamas, productie a Teatrului "Katona Joszef" din Budapesta. Ascher, unul dintre regizorii importanti ai "mainstream"-ului teatral al Ungariei de azi, vine in Capitala cu o versiune contemporaneizata a piesei cehoviene: "Cel mai mult ma intereseaza relatiile interumane din piesele lui Cehov, mai exact, modul in care sunt conectate intre ele aceste relatii", spune regizorul.

"N-am vrut sa inlatur insa atmosfera pieselor sale, ba chiar am incercat sa creez un spectacol cu o atmosfera aparte, puternica, oricum, fara nici o legatura cu cea cu care ne-am obisnuit, atmosfera tipic cehoviana: traditionala si nostalgica. Spectacolul meu se plaseaza intr-o lume rece, depresiva, foarte familiara noua, tuturor...O imagine tipica a anilor '60, '70, care n-are nimic de-a face cu cea din piesa originala. Cu toate astea, ea descrie perfect trairile lui Ivanov, esenta existentei sale..."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.