Mitica Popescu este un mare iubitor de literatura. Desi acum nu mai citeste la fel de mult precum in tinerete, cand "devora" chiar si trei volume pe zi, nu trece nici o dimineata fara cateva pagini rasfoite

Nu exista foarte multi oameni care sa-si aduca aminte fara nici o ezitare numele primei carti citite. Nu este insa si cazul lui Mitica Popescu, care n-a uitat vreodata intaiul volum parcurs. "Abecedarul este raspunsul de care aveti nevoie", ne-a declarat cu umorul caracteristic prezentatorul emisiunii "D’ale lu’ Mitica" de la TVR 2. Odata depasita etapa descifrarii buchiilor, actorul a trecut si la carti "serioase".

"Marturisesc ca am citit toate povestile culese de Petre Ispirescu. Dupa care i-am descoperit pe Fratii Grimm, al caror fan infocat am fost multa vreme. (Fan sau Stefane, cum am zis eu candva intr-un monolog)", ne-a spus hatru maestrul. Pentru actor cartea este la fel de necesara mintii dupa cum trupul are nevoie de hrana zilnica pentru a supravietui. Este adevarat ca fiecare isi alege ce sa manance, insa nu se poate fara. "Lipsa de informare a unei persoane se simte inca din prima clipa. Chiar regret ca oamenii au inceput sa renunte la lectura", a marturisit Popescu.

LITERATURA POLITISTA

Mitica Popescu are o biblioteca foarte bine dotata. De la filozofie la poezie, de la romane politiste la bibliografii, toate isi au locul lor bine stabilit. Insa n-ar putea spune cu exactitate numarul volumelor detinute. De asemenea, actorul nu s-a sfiit sa recunoasca ca are destule volume acasa pe care deocamdata nu le-a citit. Insa mai este vreme. "Nu m-a interesat sa stiu cate carti am, nu mi-am achizitionat carti pentru a 'iesi la numar>>, ci pentru ca-mi placea un anumit autor. In ceea ce priveste genul, va spun ca am fost un mare cititor de literatura politista, pentru ca iti punea mintea la lucru. Intotdeauna incercam sa descopar vinovatul inainte de final. Recunosc ca de multe ori imi iesea pasenta. Am citit toate aven- turile submarinului Dox", ne-a marturisit actorul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.