Actrita Stela Popescu a primit marti seara, la Tel Aviv, "Medalia Ierusalimului" - distinctie ce i-a fost inmanata de consulul onorific al Romaniei in Israel, Bruno Landesberg, presedintele Concernului SANO, in cadrul unei reprezentatii omagiale cu spectacolul musical "Coana Chirita" al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti aflate intr-un turneu in Israel.

Gestul de apreciere se datoreaza atat implinirii a 50 de ani de activitate desfasurata pe scena de Stela Popescu si recunostintei pentru cele 17 turnee realizate in Israel de marea actrita pe parcursul ultimilor 35 de ani, cat si aniversarii a 71 de ani, pe care artista ii va implini in luna decembrie.

Spectacolul "Coana Chirita", care se joaca, la Bucuresti si in tara, pentru publicul format din copii, este prezentat aici pentru publicul matur. Astfel musicalul - o adaptare dupa "Chirita in provincie" de Vasile Alecsandri, pe muzica lui Alexandru Flechtenmacher, in regia lui Cristian Mihailescu - are un preambul. In aceasta prima parte a spectacolului, Stela Popescu prezinta scurte momente de divertisment, iar solistii Operei Nationale din Bucuresti, care fac parte, alaturi de ea, din distributia musicalului "Coana Chirita", canta partituri ale unor celebre personaje mozartiene, interpretand si frumoase si neuitate slagare romanesti cunoscute foarte bine de publicul de aici.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.