De la 1 ianuarie, pachetele de tigari vor avea noi inscrisuri, iar de la 15 mai si poze macabre

Oameni bolnavi, imbatraniti, chiar decedati, bebelusi conectati la aparate si plamani macinati de tutun. Astfel de fotografii vor fi aplicate pe pachetele de tigari, de la 15 mai 2007.

Fumatorii vor avea de infruntat imagini de cosmar, de fiecare data cand vor scoate o tigara din pachet. Ministerul Sanatatii si-a propus ca, de la 15 mai 2007, pe toate pachetele de tigari sa apara fotografii, care sa-i determine pe fumatori sa renunte la tutun, iar pe cei care ar fi tentati sa se apuce de fumat, sa se lase pagubasi. Astfel, specialistii din Sanatate au pregatit, pe langa proiectul de ordin, aproximativ 40 de fotografii absolut inspaimantatoare, insotite de mesaje care explica imaginea.

Doar Belgia are lege in acest sens

Prin urmare, consumatorii de tutun vor putea "alege" intre imagini cu oameni pe patul de spital, chiar la morga, copii imbolnaviti de fumul de tigara, pe care il inspira de la parintii fumatori, barbati impotenti etc.

Pana anul viitor insa, pachetele de tigari vor suferi o alta tranformare, in sensul ca avertismentele, de genul "Fumatul poate sa ucida" sau "Fumatorii mor mai tineri", vor ocupa 30% din fata principala si 40% din fata secundara. De asemenea, vor disparea de pe pachet descriptorii "Lights" si "Super Lights".

"Toate acestea presupun costuri de milioane de dolari. in plus, potrivit legislatiei europene, adoptarea pictogramelor este optionala, lasata la latitudinea statelor membre. De altfel, pana acum, doar Belgia a aprobat o lege in acest sens", ne-a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs la JTI Romania.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.