"Anual se vor stabili anumite limite pentru subventiile acordate tinerilor care isi construiesc locuinte. Peste aceste limite nu se va putea trece, iar in cazul in care costurile vor fi mai mari, se va putea acoperi in limita prevazuta pentru anul respectiv", a declara pentru NewsIn, Ministrul Delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Lazlo Borbely.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a finalizat deja un proiect de hotarare conform caruia limitele de cost pe metru patrat pentru subventionarea locuintelor ridicate de tineri, program aprobat prin OUG 51/2001, sunt de 480 euro/metru patrat pentru cladiri cu maxim un etaj si 400 euro/metru patrat pentru cladiri cu mai mult de un etaj.

Cunatumul maxim al subventiei se stabileste in raport cu un pret de cost nespeculativ, impus periodic de Guvern in functie de evolutia tarifelor pe piata constructiilor. in stablirea costurilor nu sunt luate in vedere si locuintele sau apartamentele tip duplex, cele cu finisaje sau ornamente speciale, precum si cele cu dotari cum ar fi piscina, sauna, sera, crama etc.

"Stabilirea unei limite pentru subventiile acordate elimina eventualele preturi speculative", a explicat ministrul delegat.