Un sfert dintre romani (26%) estimeaza ca situatia lor financiara se va imbunatati in 2007, aproape la egalitate cu cei care cred ca vor avea mai putini bani in 2007 (24%).

Datele rezulta dintr-un studiu de piata realizat de Metromedia Transilvania intre adultii din mediul urban si rural care detin cel putin un instrument financiar bancar. In general mai prudenti fata de perceptia viitorului lor financiar in primul an dupa aderare, 11% dintre intervievati au declarat ca nu-si pot aprecia situatia financiara in anul 2007.

Totusi, 39% dintre respondenti estimeaza ca situatia lor financiara va ramine aproximativ neschimbata in 2007, in comparatie cu acest an.

Nemultumitul moldovean

In ceea ce priveste nivelul de satisfactie fata de dimensiunea financiara a nivelului de trai, scorurile cele mai mari sint obtinute in mediul urban (cu precadere in orasele cu 30-100 de mii de locuitori), in Muntenia si Oltenia, in rindul persoanelor tinere si mature, cu venituri si cu un statut ocupational ridicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.