Festivalul National de Teatru "I.L. Caragiale" aduce in fata publicului, pe langa productii ale teatrelor bucurestene, cum ar fi Teatrul Mic - cu spectacolul "Cum gandeste Amy" de David Hare, regia Catalina Buzoianu, sau Teatrul "Nottara" - "Billy schiopul" de Martin McDonagh, regia Vlad Massaci, si un spectacol din provincie. Este vorba despre Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti care prezinta la Teatrul Odeon, de la ora 19.00 si 22.00 - "Plastilina" de Vasili Sigarev, regia Radu Afrim.

Spectacolul a mai putut fi vizionat in Capitala, iar Radu Afrim a primit pentru a sa "plastilina" Premiul Uniter pentru Cel mai bun regizor. "A trecut ceva vreme de cand am lucrat "Plastilina" si regret ca am uitat ce feeling-uri ma vizitau in timpurile repetitiilor de la Ploiesti. Rar imi permit sa vad spectacolul si niciodata nu-i descopar vreo scena cu care sa-mi fie rusine. La alte show-uri ale mele ma poti vedea iesind afara din sala pana cand trece o anumita scena prost realizata sau prost jucata", spune Radu Afrim in caietul program al festivalului. Dar ce inseamna pentru regizor "plastilina"? "De data asta am cosntruit o lume simpla in mijlocul careia sta o masa de lemn vopsita in ulei ieftin, iar pe masa, o "verzitura" de plastilina, un animal hilar si ilogic ca o premonitie a monstruosului ce va avaria lumea inocentei".

Alin Teglas, Romulus Chiciuc, Elena Popa (nominalizata si ea la Premiul Uniter), Raluca Zamfirescu, Andrei Vasluianu, Karl Baker, Ioan Coman, Otilia Patrascu, Lorena Ciubotaru, Dragos Campan, Lucia Stefanescu, Florica Dinicu, Cristina Moldoveanu, Alexandru Pandele, Tudor Smoleanu, Carmen Ciorcila, George Angelescu si Sebastian (nu ii omit numele de familie, asa e trecut pe afis) sunt actorii care se joaca cu "plastilina". In festival, Radu Afrim nu este prezent doar cu acest spectacol, ci si cu "Joi.megaJoy" de Katalin Thuroczy, o productie a Teatrului Odeon. Dorina Lazar, Virgil Andriescu, Irina Mazanitis, Virginia Rogin, Liana Margineanu, Constantin Cojocaru, Rodica Mandache, Tatiana Iekel, Crina Muresan, Jeanine Stavarache, Ana Maria Moldovan si Alin Teglas se intalnesc in casa Zsuzsei pentru un party in care se mananca, se bea, se rememoreaza si se traiesc drame.

"Am lucrat show-ul iarna. Cu totii ne doream sa ne inveselim. Sa bagam "megaJoy" la greu. Mai ales la repetitii. "Old-fashioned joy" in care sa credem pe bune. Nostalgia - inclusa. Uneori, la repetitii, sticlele cu vin de Tokai de pe masa Zsuysei erau pline.

Si se goleau misterios pana la finalul repetitiei. Si sticlutele de Unicum. Atmosfera din show e cea din repetitie, de fapt. Caderile de memorie - incluse", declara Radu Afrim. "Joi.megaJoy" are mai multe variante de spectacol, iar in festival regizorul ne propune "o varianta decenta".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.