Dupa titlu, "Nemuritorul" - piesa de teatru regizata de Brigitte Drodtloff - se anunta, daca nu grandioasa, cel putin interesanta. In fapt, sa fii privitorul acestui pseudospectacol nu te-nvata decat un lucru: parul alb al actorului nu are nimic de-a face cu jocul de pe scena!

Subiectul, unul clasic (a se citi "desuet"), este lupta dintre diavol si inger pentru sufletul omului, suflet care doreste sa-i vina cat mai repede sfarsitul. Un singur actor in carne si oase in distributia spectacolului de la Teatrul Nottara: stefan Radof. Doua voci dubleaza trei aparitii de pe un ecran imens, montat pe scena. "Iar am dormit ca nesimtitul", se trezeste oftand, de pe patul lui stramt, un batran cu parul alb. Iar nu ii venise sorocul. Vorbeste despre moarte linistit. "Te simti nemuritor inaintea mortii...", filosofeaza batranul. Pregatindu-se sa manance obisnuitul pachet cu biscuiti si sa bea eterna cana cu ceai de musetel, ii apare diavolul, imbracat la costum, proiectat pe un ecran.

Diavolul il ademeneste pe batran pentru a-i cumpara sufletul, in schimbul bogatiei, puterii sau tineretii. Subiectul piesei nu este deloc unul fericit, nici macar nu te pune pe ganduri, din contra, nu te face decat sa te ridici de pe scaun si sa pleci. Replicile (niciuna memorabila), care se voiau probabil cu talc si cu o anume incarcatura, s-au dovedit a fi peste masura de plictisitoare, iar stefan Radof si-a dat toata silinta sa impresioneze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.