Actualul ritm de viata al romanilor va creste procentul obezilor, avertizeaza endocrinologii.

Peste 40% dintre copiii din Romania sint supraponderali. "La noi, procentajul copiilor supraponderali sau chiar obezi a crescut ingrijorator. Un procent de 40 este foarte grav. Avem cazuri si de copii care, la o virsta de 12 ani, au 120 de kilograme", declara Constantin Dumitrache, presedintele Societatii de Endocrinologie. In cazul adultilor, procentul supraponderalilor este de 60, dintre care aproape jumatate sint obezi. Indicele masei corporale la adulti se calculeaza dupa formula greutate/inaltime la patrat. De exemplu, o persoana de 1,70 m este supraponderala daca depaseste indicele 25 (72 kg) si obeza daca depaseste indicele 30 (86 kg).

Bunicii ingrasa copiii

Doctorul Dumitrache adauga ca atit parintii, cit si copiii trebuie foarte bine informati despre efectele acestei boli: "In primul rind, obezitatea tulbura sexualizarea, intirziind-o la baieti si grabind-o la fete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.