A treia zi a Festivalului National de Teatru aduce pe scena doua spectacole semnate de Tompa Gábor: "Asteptandu-l pe Godot" de Samuel Beckett de la Teatrul "Tamási Áron", Sfantu Gheorghe si "Discipolii" de Visky András, lucrat la Teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca. Relatia dintre Om si Dumnezeu este intotdeauna dramatica, dar nu sumbra, spune Tompa Gábor in ambele spectacole.

Omul cauta sprijinului divin; cu o speranta disperata in "Asteptandu-l pe Godot" si cu momente de certitudine care il fac sa creada ca l-a gasit in "Discipolii". Doua spectacole care au puncte ce se intersecteaza ca tematica, dar se despart ca modalitate si solutii scenice.

Claudiu Goga si Teatrul "Sica Alexandrescu" vor fi prezenti cu "Livada de visini". Reprezentatia porneste de la o alta modalitate de a-l intelege pe Cehov si descifreaza subiectul ca intr-un mic tratat despre luciditate. Inconstienta in fata mortii, ideea esecului si a autodistrugerii, a salvarii sunt explicate rational, urmarind cursul firesc al vietii.

Modulul Dans continua cu o noutate, Video Danse, in cadrul careia vor avea loc proiectii oferite de Arhiva Centrului National al Dansului. Manifestarea organizata in colaborare cu Institutul Francez din Bucuresti si Centrul Pompidou din Paris se va desfasura pe durata intregului festival. Proiectul VideoDans propune un parcurs in lumea dansului contemporan romanesc si international. Seara se incheie la Green Hours, cu Independenta - Noutate - Diversitate - Initiativa - Experiment (Modul Indie) si spectacolul "Sta sa ploua", regia si textul semnate de Lia Bugnar.