S-a „poreclit“ din proprie initiativa si face politica doar pentru alegatorii fara drept de vot. Se poate lauda cu o colectie impresionanta de picturi. Pe chip. Majoritatea originale

"Bombonel" este numele lui de clovn. Il cheama Virgil Stoleriu si mai poate fi, la alegere, Mos Craciun, Iepuras, Elf sau Spiridus. L-am intilnit la sediul trupei sale din Bucuresti, intr-o incapere plina de masti si tot felul de jucarii si costume. Vorbeste cu multa placere despre copii si despre ceea ce face. In decurs de citiva ani, a reusit sa "fure" din arta "face painting-ului" (pictura pe fata) la un festival din Germania si s-o aduca la noi in tara.

"Bombonel" isi aminteste cum statea cu cartea in fata pentru a reusi sa picteze masti pe chipurile copiilor. Acum, intr-un minut, face desene complicate, de forme si culori diferite. El garanteaza ca, in trei zile, oricine poate invata fie sa modeleze baloane, fie sa picteze pe fetele copiilor.

"Nu e ca la circ"

"Pot spune ca am fost pionieri in acest domeniu. Am multi prieteni afara de la care am invatat multe. Tot ceea ce am importat sint personaje indragite de cei mici. Nu se obisnuia, la noi in tara, sa mergi la zilele de nastere ale copiilor costumat in diverse personaje. De aceea, am avut emotii mari la inceput… dar copiii fac minuni si te ajuta sa-ti faci toata treaba", isi aminteste Virgil Stoleriu despre inceputurile carierei sale de clovn.

In opinia sa, un clovn bun trebuie sa stie sa lucreze cu copiii, ca sa nu-i sperie, sa aiba rabdare si ambitie si, regula valabila ca si in cazul altor meserii, daca iti place ceea ce faci, totul iese asa cum trebuie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.