La Teatrul Nottara a avut loc, aseara, iar un al doilea spectacol se va desfasura si in aceasta seara, premiera spectacolului "Nemuritorul", farsa tragica dupa Deus ex machina, de Gheorghe Sasarman. Rolul principal il detine Stefan Radof, iar adaptarea si regia ii apartin lui Brigitte Drodtloff. Spectacolul incepe la ora 19.30, la Sala "George Constantin".

Tema este clasica: lupta dintre diavol si inger pentru sufletul unui om care este in pragul mortii. Diavolul ispiteste cu bogatie, putere, tinerete. Ingerul ofera doar credinta in eternitatea divina. Oare acesta este motivul pentru care nu s-a auzit niciodata de un pact cu ingerii? Omul vrea nemurirea, dar vesnicia dupa care tanjeste este iluzorie, este ca un film care se deruleaza fara pauza, fara respect pentru ritmul natural al vietii unui muritor. Nemurirea este iluzie, diavolul bantuie in fantezia noastra, ingerul este o dorinta, un vis, Dumnezeu - o speranta. Toate sunt inchipuiri pe care le putem vedea, dar nu si atinge. Omul traieste, acum, intr-un prezent concret. Viitorul necunoscut poate sa si-l doreasca si sa si-l inchipuie, sa-l umple cu teama sau sperante, cu fapte si cu visuri utopice. Iar nemurirea? Ramane in sufletul nostru, ca o poveste pe o pelicula de film...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.