Cu un trecut bazat pe o traditie unica, simbol al vietii culturale romanesti cu tot ceea ce a avut si are aceasta mai bun, Filarmonica George Enescu, gazduita de catre cladirea Ateneului Roman, este o prezenta marcanta in peisajul vietii culturale europene. Continuand traditia, Filarmonica George Enescu doreste sa organizeze in incinta Ateneului Roman si spectacole in care artele sa fuzioneze intr-o formula noua si atractiva.

Primul pas este proiectul TeaM in care muzica si teatrul in principal, dar si celelalte arte - plastica, dansul, filmul, etc. - participa creator la realizarea/implinirea unui act artistic creat de tineri si destinat, in principal, tinerilor. Locul de desfasurare va fi Sala mica si Rotonda mica din incinta Ateneului Roman. De curand renovata, Sala mica (100 de locuri) este o bijuterie. Rotonda, de asemenea, este spatiul ideal pentru organizare de expozitii, lansari de carte, intalniri intre artisi si public. Propunerile de spectacol trebuie sa se refere la proiecte in care teatrul sa se armonizeze cu muzica in formule proaspete si mai ales originale. Proiectul este deschis tinerilor regizori, actori, scenografi si coregrafi carora li se cere un singur lucru: toate productiile sa fie insotite/ilustrate numai cu muzica clasica.

Promovarea tinerilor artisti este scopul proiectului. Pe scena se vor intalni mai multe generatii. Si-au manifestat dorinta de a participa la acest proiect nume mari ale scenei romanesti - Mircea Albulescu, Claudiu Bleont, Marius Bodochi, George Ivascu… alaturi de care vor lucra actori, regizori, scenografi si coregrafi din generatiile tinere. In acest fel, spectacolele TeaM vor deveni, in principal, momente de maxim interes pentru tineri, dar ele nu vor fi ocolite nici de cunoscatorii fenomenului teatral romanesc.

Spectacolele TeaM vor avea loc in fiecare luna, iar stagiunea va dura din luna octombrie pana in luna iunie. Lansarea acestui proiect are loc luni, 6 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol dedicat celor 250 de ani care se implinesc de la nasterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Dupa o introducere in viata si opera marelui compozitor - introducere sustinuta muzical de elevi de la Liceul de muzica George Enescu din Bucuresti - va fi prezentata piesa de teatru "Mozart si Salieri" de Pusikin. Interpreti: Marius Bodochi si Vlad Logigan: regia Alice Barb; scenografia Corina Gramosteanu. Cel de al doilea spectacol din seria TeaM, Portubras este un omagiu adus limbii portugheze prin muzica si poezie.

Interpreti: Irina Sarbu - voce, Sorin Romanescu - ghitara, Vlad Logigan - recitator. Regia: Alice Barb. Proiectul TeaM debuteaza cu aceste doua spectacole care sunt deja gata urmand ca, in cele doua luni, sa se realizeze selectia proiectelor pe care tinerii creatori le vor pregati si prezenta. Proiectul TeaM este deschis tuturor.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.