Majorarea darilor la stat pentru cladirile si terenurile din Capitala va fi de 7%, iar coeficientul de inflatie, de 8% * CGMB va aproba in viitoarea sedinta noile valori ale taxelor si impozitelor locale

Majoritatea bucurestenilor proprietari ai unei locuinte sau ai unei suprafete de teren vor plati un impozit mai mare cu 15% fata de 2006. Detinatorii mai multor proprietati vor plati, insa, impozite majorate cu 15 pana la 100% pentru fiecare imobil pe care il au in plus fata de adresa din buletin. Concret, nivelul impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru persoanele fizice, a fost majorat cu 7% si a fost actualizat cu un procent de 8%, coeficient de inflatie - 3% diferenta de inflatie pe anul 2005 si aproximativ 5% coeficientul de inflatie prognozat de Institutul National de Statistica pentru anul 2006. (In tabelele prezentate puteti observa cresterile prognozate pe domenii.)

Diferente de zona

Impozitul pe cladiri si terenuri este diferentiat in Bucuresti, in functie de zona in care este amplasata constructia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul. De asemenea, bucurestenii care locuiesc in imobile care nu au utilitati vor plati un impozit redus fata de restul contribuabililor. Conform calculelor realizate de finantistii municipali, impozitul pentru o garsoniera situata in zona centrala a Capitalei (zona A) va fi de 89 de lei in 2007 (fata de 77 de lei in 2006), pentru un apartament de doua camere 120 de lei (fata de 104 lei), iar pentru un apartament cu trei camere, proprietarul va achita 180 de lei (fata de 157 lei).

Apartamentele cu patru camere situate in zona A vor fi impozitate cu 252 de lei in anul 2007, fata de 219 lei, cat a fost anul trecut. Pentru fiecare proprietate in plus (in afara celei de la adresa de buletin), contribuabilii bucuresteni vor plati un impozit majorat cu 15% fata de valoarea de baza, in cazul primei proprietati, de 50%, pentru a doua si de 75, respectiv 100%, pentru cea de-a treia, respectiv a patra proprietate.

Valoarea impozitului pentru o garsoniera situata in zona B a Capitalei va fi de 85 de lei in 2007, pentru un apartament de doua camere - 115 lei, trei camere - 173 de lei, iar pentru un apartament cu patru camere 242 de lei. Proprietarii de garsoniere din cartierele marginase (zona C) vor plati 82 de lei, locatarii apartamentelor cu doua camere - 111 lei, cei ai apartamentelor cu trei camere - 166 de lei, in timp ce impozitul pentru un apartament cu patru camere va fi de 233 de lei. Impozitul pentru o garsoniera situata la periferia Capitalei (zona D) va fi de 79 de lei, in timp ce pentru un apartament cu doua camere va fi de 106 lei, pentru trei camere - 159 de lei, iar pentru un apartament cu patru camere - de 223 de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.