Femeile care prefera sa fie mai tacute in timpul disputelor cu sotii lor sunt de patru ori mai predispuse la boli de inima sau la alte boli grave, transmite BBC online. Journal of the American Heart Association a publicat un studiu care arata ca femeile care tac in timpul certurilor conjugale si cele a caror viata personala are de suferit de pe urma activitatii profesionale isi scurteaza viata, fiind predispuse la imbolnaviri. Cercetatorii americani au studiat 3700 de persoane din Framingham, Massachusetts, timp de zece ani.

Un al doilea studiu, realizat de Centrele de Prevenire si Control a Maladiilor (CDC) de la Atlanta pe un numar de 35.000 de femei, a analizat legatura dintre bolile cardiovasculare si munca. Studiul a descoperit ca femeile aflate in cautarea unui loc de munca au sanatatea slabita. De o sanatate mai buna se bucura femeile care au un loc de munca satisfacator si cele casnice. "Experientele stresante par sa influenteze inima in doua feluri. Mai intai, pe termen lung, factori precum stresul cronic la serviciu si traiul izolat din punct de vedere social maresc riscul bolilor cardiace coronariene. In al doilea rand, factorii emotionali pot determina atacuri de cord la persoane care sufera deja de boli de inima in stadii avansate", a spus dr. Charmaine Griffiths, de la Fundatia Britanica de Cardiologie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.