Si vara, si iarna, Bulgaria face concurenta acerba Romaniei in domeniul turismului.

Daca asta-vara romanii au ales sa mearga la "mamaia bulgareasca" - Albena, iarna acestia au la dispozitie "paradisul schiorilor" - Bansko, situat la 550 de kilometri de Bucuresti.

Statiunea Bansko se afla in Muntii Pirin, in sudul Bulgariei, si este renumita pentru cele mai moderne partii de schi si pentru cel mai lung sezon de ski, 15 decembrie - 15 mai. Statiunea are 14 partii de schi, deservite de 23 de instalatii de transport prin cablu. De asemenea, in statiunea Pamporovo, situata in centrul Muntilor Rhodopi, se poate schia pana la jumatatea lunii aprilie, temperatura medie fiind de -30 de grade Celsius.

"Bulgaria nu se bate in schi cu Romania, deoarece batalia este castigata din start de Bulgaria, care concureaza cu Austria. Nu putem compara cei 120 de kilometri de partii de schi ai vecinilor bulgari cu cei 60 de kilometri de partie din Romania. Numai in Bansko, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii trei ani, sunt 60 de tunuri de zapada", ne-a explicat Corina Hinkov, directorul agentiei de voiaj Balkan Travel.

TURISTI. Spre deosebire de statiunile aflate pe litoralul bulgaresc, unde sunt foarte multe hoteluri, in zona de munte sunt mai putine. "Noi am reusit sa obtinem in ianuarie numai 100 de camere, adica circa 200 de locuri pentru turistii romani care vor sa-si petreaca sarbatorile de iarna in Bulgaria", a spus Corina Hinkov. Ea a mai spus ca anul trecut au fost circa 3.000 de turisti romani care si-au petrecut Craciunul sau Revelionul in Bulgaria.

In statiunile montane de la noi din tara au fost anul trecut circa 828.000 de turisti, din care aproape 113.000 au fost turisti straini. Cei mai multi turisti au ales cazarea la hotelurile de doua stele, urmand cele de trei, patru si cinci stele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.