Femeile au inceput sa ocupe functii de conducere si demonstreaza ca pot impaca perfect cariera si familia. In Romania, 65% din functiile de conducere sunt ocupate de femei. Procentul il aflam dintr-o statistica realizata de firma de cercetare in domeniul afacerilor Stanton Chase International. Mai mult decat atat, unul din trei posturi de varf din companiile din tara noastra este ocupat de o membra a sexului frumos.

Studiul arata ca femeile din mediul de afaceri romanesc sunt foarte sigure pe ele si isi doresc o cariera. In ceea ce priveste programul de lucru, una din 6 femei munceste zilnic peste program. In Romania, varsta femeilor care ocupa pozitii de varf in companii este foarte scazuta fata de alte tari din Europa: in tara noastra exista femei manager care au intre 25 si 30 de ani. Altfel stau lucrurile in Europa.
Potrivit statisticilor realizate de Comisia Europeana, doar 2% dintre directorii executivi sau presedintii celor mai mari companii europene sunt femei. In acelasi timp, aproximativ 30 % dintre functiile din esalonul doi sunt ocupate de femei.

La nivelul perceptiei despre batalia sexelor in cariera, un studiu IMAS releva faptul ca aproape jumatate din cei 800 de manageri intervievati considera ca barbatii sunt preferati pentru pozitiile de top management. Motivul: barbatii sunt creditati cu o mai buna viteza de reactie si cu un mai puternic caracter pragmatic. In schimb, femeile sunt apreciate ca sefi pentru ca au influenta si relatii bune cu colegii.

Potrivit specialistilor in resurse umane, femeile sunt mult mai ambitioase decat barbatii: femeile au un simt crescut al responsabilitatii, ceea ce inseamna pentru o afacere ca ele pot duce la capat cu succes proiecte grele la care poate barbatii nu s-ar ambitiona.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.