Incepand de ieri si pana pe 19 noiembrie, la Galeria Noua din Bucuresti se desfasoara ultima etapa a proiectului "Regaseste-ti identitatea", initiativa care a demarat in luna iunie a acestui an prin lansarea unui apel de participare adresat artistilor. Proiectul si-a propus sprijinirea creatiei contemporane in domeniul artelor vizuale ca instrument in valorizarea si actualizarea resurselor identitare ale ariei de locuire Uranus-Rahova, activarea spiritului comunitar si manifestarea diversitatii culturale. In cele 20 de zile, la Galeria Noua pot fi urmarite materiale video, foto, obiecte care documenteaza proiectele desfasurate in spatiul urban.

Trei proiecte artistice selectate au fost realizate in perioada 20 septembrie-20 octombrie, ele implicandu-i in mod participativ pe locuitorii zonei si aducand in discutie elemente ce contribuie la definirea identitatii culturale a contextului urban Rahova-Uranus: patrimoniul arhitectural, istoria recenta, multiculturalitatea, profilul populatiei si relatia intre generatii, vecinatatea ca forma de socializare, problemele de ecologie urbana, mitologii locale si personale, valori sociale. Cele trei proiecte sunt "Harta sensibila", "Tipuri de spatii" si "Apartamentul/ Infobox pentru Bucuresti".

Maria Draghici, artist video, regizorii Bogdan Georgescu si Irina Gadiuta, si arhitecta Gabriela Albu, autorii "Hartii sensibile", propun un proiect de documentare artistica si interventie sociala in zona Rahova-Uranus, Bucuresti, 2006. Proiectul isi propune descoperirea conexiunilor dintre oamenii din Rahova si locurile pe care le populeaza. Cele doua componente principale ale proiectului sunt realizarea unui material documentar/video si transformarea scuarului din intersectia Caii Rahova cu Str. Sabinelor intr-un parc, un spatiu de dezbatere publica, un cadou pe care actualii locuitori ai zonei il fac noilor veniti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.