Pacientii care zdrobesc pastilele pentru a le face mai usor de inghitit risca sa sufere mult din cauza gravelor efecte secundare sau chiar sa moara, este concluzia unui studiu publicat de editia electronica a cotidianului Telegraph. Prin zdrobire se distruge pelicula speciala care acopera pastilele, ceea ce inseamna ca medicamentul continut de acestea este absorbit mai repede decat ar trebui in fluxul sangvin. Medicii si asistentele medicale trebuie sa le explice pacientilor acest lucru.

Conform estimarilor oficiale, 60% dintre pacientii in varsta au probleme din cauza ca nu pot inghiti pastilele. Totusi, multi medici nu verifica daca bolnavii sunt capabili sa inghita medicamentele prescrise. In mod eronat, multi pacienti sau familiile acestora zdrobesc pastilele chiar la sfaturile medicilor generalisti sau ale asistentelor medicale. Se estimeaza ca, anual, 75 de milioane de pacienti sufera din cauza efectelor secundare care apar in urma sfaramarii pastilelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.