O treime din cei 1,1 miliarde de tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani sunt someri sau castiga mai putin de doi dolari pe zi potrivit unui studiu realizat de International Labour Organisation (ILO). Situatia se va inrautati potrivit studiului, scrie presa internationala, avand in vedere ca economiile din Africa sub-Sahariana sau Asia de Sud-Est trec printr-o perioada de recesiune.

Cele mai grave situatii sunt intalnite in zonele din Orientul Mijlociu sau Africa, unde peste 25% din tineri nu au un loc de munca. Pe urmatoarele pozitii se situeaza tarile din fosta URSS, unde procentul tinerilor fara un loc de munca este de aproximativ 20 de procente.

Tarile dezvoltate din punct de vedere economic au o rata mai scazuta a somajului in randul tinerilor, media inregistrata in Uniunea Europeana, SUA sau Japonia fiind de 13,1%. Cea mai buna situatie este intalnita in India si China, unde rata somajului in randul tinerilor este de 7,8 procente.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.