Aglomeratie mare ieri la sala Dalles, unde bucurestenii aveau ultima sansa de a-si mai achizitiona carti la pret de chilipir. Ei, bine, da. Ieri s-a inchis targul "KILIPIRim - carte, muzica & film". Carti pentru toate gusturile, pentru toate varstele, si in franceza, si in engleza si in germana daca-ti poftea inima. Enciclopedii, dictionare, romane, carti de istorie, monografii, povesti, carti clasice, carti noi, carti de religie, carti de psihologie, carti de arta, carti recent aparute sau mai vechi. CD-uri, audio-book-uri, filme si muzica. Preturile? Cu mult mai accesibile decat altadata pentru ca editurile au operat reduceri substantiale. Carti pe care in urma cu doi ani le gaseai la un pret ceva mai piperat acum le puteai achizitiona cu doar 4 sau 5 lei.

Cum spuneam, inghesuiala mare in ultima zi. Nici un client nu pleca din sala Dalles fara cel putin o carte in mana. Asta pare sa contrazica studiile conform carora romanul citeste din ce in ce mai putin. Romanul ar citi daca i s-ar da voie. Preturile fiind atat de mari, cartea a devenit accesibila celor care citesc, in genere, mai putin. Luxul de a-ti cumpara o carte si-l permite romanul de rand doar cand i se mai iveste cate un chilipir organizat cum tocmai s-a intamplat la Sala Dalles. Targul "KILIPIRim - carte, muzica & film" s-a inchis. Bucuresteanul asteapta cu nerabdare urmatorul targ de carte, unde spera la niste reduceri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.