La implinirea a 30 de ani de la debutul scenic, cantautorul Nicu Alifantis a acordat un interviu Agentiei ROMPRES in care vorbeste despre proiectele sale si dezminte zvonurile aparute in presa, declarand ca nu se va retrage din activitatea artistica.

- Domnule Nicu Alifantis este adevarat ca vreti sa va retrageti?

- Nu. Este normal sa ma ocup si de cei tineri. Sigur ca, la un moment dat, o lasi mai moale cu activitatea de scena din diverse motive. Dar asta probabil se va intampla la un moment dat. Desigur nu imi doresc sa ajung un soi de Gica Petrescu, dar nu ma voi retrage. A fost un lucru prost inteles. Am vazut ca a explodat mai in toate ziarele stirea asta. Nu e real.

- Va rog sa detaliati proiectul despre tineri. Despre ce este vorba?

- De sase ani de zile eu tot dau un premiu al fundatiei mele unui tanar foarte talentat. Eu ajut tinerii dotati, dar care nu au posibilitati financiare. Este un premiu pe care il dau in fiecare an, pe care nu il fac public, fiindca nu asta e intentia. In fiecare an, un copil din diverse zone, nu numai artistice, beneficiaza de un premiu ca sa isi imbunatateasca situatia financiara, pentru a se dedica profesiei pentru care are aptitudini. Anul trecut am dat premiu unui pusti deosebit de bun la matematica, care si-a luat un calculator si pe urma m-a sunat foarte fericit. Pe partea muzicala exista acel festival de la Sfantu Gheorghe, de care ma ocup. Sunt convins ca acest gen muzical care vad ca incepe sa isi revina, o sa mai dea niste bune.

- Ce noutati pregatiti pana la anul?

- In ordine cronologica, am o stagiune bucuresteana pe care o voi sustine din 13 noiembrie. Se cheama "Cinci saptamani in balon". E vorba de cinci saptamani anul acesta si cinci anul viitor. Anul acesta incepe pe 13 noiembrie si se termina pe data de 16 decembrie. Pe 16 decembrie, unui tanar talentat din muzica clasica, respectiv chitara clasica, i se va darui o chitara de 3.000 de euro. Povestea asta de a ajuta un tanar foarte talentat este patronata de Clubul Rotary - Curtea Veche din Bucuresti, al carui membru sunt si eu.

Urmatoarele cinci saptamani se intampla anul viitor, din 29 ianuarie pana in 26 februarie, inca o serie de cinci concerte. Incepem la Teatrul Casandra si terminam la Teatrul National. Se va juca in zece teatre toata povestea asta, pe scena aflandu-se decorul ultimei premiere al fiecarui teatru. In concerte vor fi invitati cate un actor sau actrita reprezentativa a teatrului respectiv, care va avea un moment.

Separat de asta, apare in sfarsit colectia vinilurilor pe care le-am editat pana acum, pe CD. Vor fi patru CD-uri care vor contine toate vinilurile pe care am aparut eu. Asta se va intampla pe data de 23 noiembrie la Targul de Carte Gaudeamus. Colectia se va numi "Nicu Alifantis - Vinil Collection". Va arata foarte bine, e in forma de carte. Este un jurnal al celor 30 de ani de activitate discografica, cu fiecare povestire a fiecarui album. O carte de 90 - 100 de pagini si cele patru discuri, toate intr-un singur pachet. O carte cu cd-urile pe coperte. Asta este scoasa de Jurnalul National. Am inceput deja lucrul pentru albumul meu care va aparea anul viitor.

Tot anul viitor, pe la inceput, se va face DVD-ul cu albumul meu. Discul cel nou va fi un disc special pentru ca va contine 14 cantece. Povesti foarte frumoase. Nu va fi un disc comercial, din contra, este anticomercial. Este o nebunie pe care o fac si in care cred foarte tare. Va avea o grafica foarte frumoasa. Si vreau sa fac cu Cartea Romaneasca povestea asta. Produs cu carte, versuri, desen si muzica.

- De ce vi se spune "Elefantul"?

- De ce nu. Totul a pornit de la joaca, din copilarie, pentru ca porecla mea era de la numele meu, si mie mi-a placut elefantul, este un animal foarte frumos.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.