Timisorean la origini si inginer electronist de meserie, Calin Piescu este prezent la Institutul Cultural Roman, pana pe 6 noiembrie, cu expozitia de fotografie "Seara de seara la teatru"
Samburele pasiunii pentru fotografie a incoltit la varsta de 12 ani, cand profesorul de geografie le-a aratat elevilor lumea intreaga prin intermediul diapozitivelor. O a doua pasiune, care nu poate supravietui fara prima, este teatrul. Ii puteti vedea, frumos inramati, sub geamul de sticla, pe Dan Puric, Maia Morgenstern, Irina Movila, Catalina Mustata, Mihai Fotino, Radu Beligan, Florin Zamfirescu si pe multi altii. A inceput ca toti artistii cu peisaje, momente vesele din gasca, excursii cu prietenii, aspecte din viata de zi cu zi. Cand a plecat din Romania, in 1990, a imortalizat locurile pe unde a umblat.

"In anii '70, veneam in vizita la matusa mea, in Bucuresti, si mergeam de cate ori se putea la teatru. Intamplarea a facut sa unesc cele doua pasiuni. O prietena actrita m-a intrebat daca vreau sa fac cateva fotografii la un spectacol. Am zis de ce nu si cand am vazut ce a iesit, am spus ca aceasta cale trebuie continuata. Astazi, cand ma uit retrospectiv la acele fotografii, nu le-as mai arata nimanui, ca si calitate tehnica vorbesc. Tot ce este expus este fotografiat in spectacole. Pe unele le-am fotografiat o singura data, pe altele de trei ori sau de sapte ori, cum e "Chicago". Interesant este ca, uneori, fotografia din primul spectacol este mai buna decat cea din al treilea spectacol. Momentul acela artistic, care este intr-adevar efemer, este nerepetabil", ne-a povestit Calin Piescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.