Pe 6 noiembrie, violoncelista Natalie Clein - laureata a numeroase premii europene, va evolua pe scena Ateneului Roman din Capitala, pentru prima data, intr-un concert extraordinar. Spectacolul se inscrie in seria concertelor aniversare, initiata de Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu.

Pe scena Ateneului Roman, Natalie Clein o va avea partenera pe pianista Katya Apekisheva, care a cantat alaturi de Covent Garden Soloists si de cvartetele Trippet, Gabrieli si Belcea. In program vor fi prezentate lucrari de Schumann, Sostakovici si Rahmaninov.

Dupa un debut stralucitor, la 16 ani, la BBC, in 1994, Natalie Clein a studiat la Royal College of Music, perfectionandu-se apoi la Viena, cu celebrul Heinrich Schiff. Sub bagheta unor dirijori renumiti, precum: Sir Charles Mackerras, Gennardi Rozhdestvensky, Sir Andrew Davies, Heinrich Schiff sau Paul Daniel si acompaniata de unele dintre cele mai importante orchestre din lume - London Philharmonic, Royal Philharmonic, Orchestre Nationale de Lyon, Montreal Symphony sau Orquesta Filarmonica de Buenos Aires, Natalie Clein castiga numeroase premii pentru maiestria interpretarii sale.

Cotidianul "The London Evening Standard" o prezinta astfel: "Subtilitatea ei ritmica si rafinamentul ei timbral anunta aparitia unui artist de mare forta".

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.