Aerobicul are un rol important in modelarea corporala si in mentinerea sanatatii. O ora de gimnastica aerobica poate insemna mai putin cu 600-1.500 de grame, lasand la o parte starea de bine pe care ti-o creeaza.
Poti avea un corp de invidiat chiar daca nu stai toata ziua la sala, explica Luminita Nicolescu, antrenor de gimnastica aerobica. Potrivit acesteia, trebuie sa acorzi o mare importanta alimentatiei, dar si gimnasticii: "Aerobic inseamna miscare, respiratie. Personal, nu sunt de acord cu trasul de fiare, deoarece nu stimuleaza respiratia si circulatia.

La aerobic te intinzi, inspiri, respiri, iar sangele ti se oxigeneaza. Avand in vedere ca endorfinele inlocuiesc adrenalina, te simti fericit dintr-o data, desi nu ai avea motiv". Luminita practica aerobicul de mai bine de 20 de ani. Cu toate ca a trecut de 50 de ani, in ceea ce priveste aspectul sau fizic, aceasta poate fi oricand "rivala" unei femei cu 20 de ani mai tanara, desi ea nu urmareste acest lucru: "Eu imi doresc sa arat bine in comparatie cu femeile de varsta mea. Consider ca femeile traiesc o adevarate tragedie atunci cand au 50 de ani si se compara cu adolescentele de 20 de ani. Trebuie sa iti accepti varsta si sa incerci sa faci ceva pentru a-ti mentine in bune conditii tonusul psihic si fizic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.