Potrivit ministrului Berceanu, suma pe care o vor plati automobilistii va fi de 3-5 euro/100 km

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a intarit ieri, la Cluj, ideea aplicarii unei taxe, cuprinse intre 3 si 5 euro/100 km, pentru folosirea Autostrazii Transilvania. Potrivit NewsIn, Berceanu sustine ca, in timp ce pentru autostrazile deja construite, cum ar fi Bucuresti-Pitesti sau Bucuresti-Constanta, nu se poate vorbi de aplicarea unor taxe, pentru ca proiectele sunt deja finalizate, pentru Autostrada Transilvania se va plati taxa.

Motivul este dat de necesitatea construirii altor autostrazi. Ministrul a aratat ca avantajele pentru soferii care vor sa circule pe autostrada se vor reflecta in combustibil mai putin, un numar mai mic de accidente sau chiar in necesitatea scazuta a pieselor de schimb, asigurata prin calitatea carosabilului. Taxa de autostrada va asigura finantarea viitoarelor lucrari, iar ritmul dorit este construirea a 250-300 de km de autostrada intr-un an, incepand cu 2008.

Berceanu a dat drept exemplu Portugalia, unde in 9 ani s-au construit 2500 de km de autostrada, iar taxa de folosire, pe suta de km, este de 8 euro. Berceanu a dat asigurari ca si romanii care nu au bani de taxa pe autostrada vor avea la dispozitie o infrastructura nationala buna.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.