OPTIUNI. Romanii au prins gustul sarbatorilor petrecute in strainatate. Peste 2.000 de persoane si-au facut deja rezervari pentru a petrece Craciunul si Anul Nou in locatii exotice scumpe, de mii de euro, potrivit agentiilor de turism.

Thailanda, Maldive, Hawaii si Bali sunt printre cele mai cautate locatii de romanii pentru care banii nu sunt o problema. Aproape 10% dintre turisti, spun agentiile, aleg aceste oaze de relaxare, in primul rand pentru sporturile pe care nu le pot practica in Romania.

O zi de scufundari costa intre 50 si 75 de euro

Scufundarile sunt in voga printre turistii care aleg destinatiile exotice scumpe. Agentiile de turism au precizat ca tot mai multi romani, inainte de a-si cumpara biletul de vacanta, se asigura ca hotelul la care vor fi cazati are un centru de unde isi pot inchiria echipament pentru scufundari. Mai mult, pentru scufundari, majoritatea hotelurilor fac cursuri speciale de minimum trei zile pentru turistii pasionati. Preturile pentru un sejur de 7 nopti cu mic dejun in Thailanda, Maldive sau Bali pleaca de la 1.000 de euro si poate ajunge pana la 3.500 de euro.

La aceste sume se adauga si cele pentru distractie. O zi de scufundari costa intre 50 si 75 de euro. Cine nu este tentat de scufundari poate merge la safari, insa pentru asta vor trebui sa aleaga ca si locatie Kenia sau Egipt.

Totodata, cei care vor sa traiasca un revelion inedit, pot alege sa il petreaca pe un vas de croaziera in Hawaii. Pretul unei astfel de distractii ajunge la aproximativ 1.600 de euro pentru 10 nopti de cazare si masa, plus biletele de avion.

Totusi, cei mai multi dintre romanii care vor soare in vacanta de iarna aleg Tenerife, Tunisia sau Egipt. Aceste locatii sunt mai accesibile ca pret, fiindca agentiile dispun acum de curse charter.

Preturi sejururi exotice pentru 7 nopti

Thailanda

- hotel de patru stele: 1.000-1.600 euro
- hotel de cinci stele: 1.200-1.800 euro

Maldive

- hotel de patru stele: 2.400-2.700 euro
- hotel de cinci stele: 2.800-3.400 euro

Bali

- hotel de patru stele: 2.350-2.800 euro
- hotel de cinci stele: 2.600-3.300 euro


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.