Pacientii vor avea posibilitatea, incepand cu anul viitor, sa verifice profesionalismul medicului, activitatea fiecarui cadru medical urmand sa fie facuta publica pe Internet.

In fisa electronica a doctorului vor fi trecute si sanctiunile pe care le-a primit, si motivele pentru care a fost penalizat. "Va fi totul trecut pe site. Orice sanctiune pe care o primeste un medic este trecuta in registrul medicilor, astfel incat fiecare sa vada daca medicul a fost sanctionat si de ce. Aceasta prevedere se va aplica de anul viitor. Asa solicita Uniunea Europeana", a precizat doctorul Vasile Astarastoaie, reprezentant al Colegiului Medicilor.

In plus, viitorii medici vor primi, din 2007, un certificat care va contine date privind competenta profesionala. Documentul va fi necesar pentru infiintarea cabinetelor medicale si pentru exercitarea profesiei in afara granitelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.